Home » Spectrale Luchtfotografie

Apparatuur

Hyperspectraal:

Wij beschikken over een zeer nauwkeurige hyperspectraal camera waarmee we geografisch correcte luchtfoto's kunnen. Met deze hyperspectrale beelden kunnen we elke golflengte binnen het zichtbare en nabij infrarode spectrum apart bekijken en van ieder pixel het spectrum analyseren. De hyperspectrale camera is met name geschikt voor innovatieve projecten waarbij nog onduidelijk is welke golflengten het meest van belang zijn voor de desbetreffende toepassing. 

Multispectraal

Onze multispectrale camera's leggen meerdere golflengten tegelijk vast zoals bijvoorbeeld: rood, groen, blauw + IR1(760nm) + IR2(860nm) + IR3(960nm). Deze opnames worden vooral gebruikt voor reeds bekende analyse methoden zoals NDVI etc. De resolutie van de multispectrale camera is hoger dan dat van de hyperspectrale camera.

 

De opnames

DRO Remote Sensing maakt voornamelijk gebruik van bemande vliegtuigen om de metingen uit te voeren. Wij beschikken over een speciaal toestel waarmee we met onze camera systemen grote en kleine gebieden systematisch in kunnen scannen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om opnames met een drone of UAV uit te voeren.  U kunt een verzoek indienen om een bepaald gebied in door ons in te laten scannen. Vervolgens stemmen wij dan met u de details af en plannen de vlucht in. In de meeste gevallen kunnen de opnames op de korte termijn worden gemaakt. 

Software

De opnames worden achteraf door ons verwerkt zodat deze geografisch correct zijn.  Wij zijn gespecialiseerd in het maken van mozaïeken, matchen en interpretatie van de beelden. Daarnaast hebben wij vele analyse tools om minder goed detecteerbare objecten zichtbaar te maken en veranderingen in de tijd inzichtelijk te maken.  

Voor waterschappen, natuur- en landschap-beheerders of provincies en gemeenten kunnen wij de data zodanig aanbieden dat het direct in het betreffende GIS-systeem te importeren is. 

Research

DRO Remote Sensing heeft een ruime ervaring in het ondersteunen van research & development trajecten en wetenschappelijk onderzoek. Wij kunnen u van dienst zijn met conceptuitwerkingen haalbaarheidsonderzoeken en proof of concepts.